Tuesday, December 13, 2011

Bukan zip seluar tapi zip mulut

Bismillah pembuka selera...

Dalam lecture hall, Sir Rizal tanye (assignment Law tak siap lg padahal)

"Plajar stuju hukum hudud dilaksanakan?"
Ada dua tiga suara lantang bersuara..stuju!!!!

Dan ada satu suara sayup-sayup, tak stuju...*amplifier rosak kot

Dan yang ratusan berbaki, menyembunyikan suara..*amplifier hanyut dalam banjir barangkali.haha

Sir tanye, "hukum hudud sumber dari mana plajar?"
Dengan yakinnye ada satu suara menjawab (memang kurang ajar sebab suke menjawab =D),
"Al-Quran sir."
"Al-Quran isn't it?" Sir buat muke comel then katanya, saya bukan ustaz..Aku baru semangat nak dengar apa lagi lecturer aku nak cakap =.="


Tamat.
Ok, tu je. Entah kenapa aku sgt terkesan dgn soalan sir tu.

Hukum hudud = Al-Quran = kata-kata Allah = hamba nak menafikan?? sumpah tak layak!

Bukan tentang isu hudud tu je, malah kata-kata Allah yang lain yang juga perintah dariNya yang still kita tak ikut...Mungkin kita masih selamat sebab dalam golongan tak tolak, tapi kita mungkin juga golongan yang tak ikut...adeh...

Bukan tak ikut tu sama dengan tolak? Cuba ganti tak ikut yang kat sentence atas dengan tolak..Nauzubillah...

Ya Allah, jadikanlah hati-hati kami ini hati seorang hamba...





p/s: bukan nak bangkitkan soal hudud tu, contos je *sambil mengunyah corntos*

2 comments:

luqman said...

nice words...pembuka selera.not bad...~

pelukis kata said...

a bad person saying other bad person not bad doesn't mean that bad person is good ~