Wednesday, November 17, 2010

Nukilan khas buat si "dia"...

Bismillahirrahmanirrahim…sengih sikit=D

Alhamdulillah kerana masih dipinjamkan kekuatan jari untuk menekan-nekan dan kesempurnaan penglihatan untuk tercongok di hadapan screen ini,
Alhamdulillah kerana masih dipinjamkan akal yang cerdas untuk memuntahkan buah fikiran kpd kata-kata,
Alhamdulillah kerana masih dipinjamkan nyawa untuk terus bernafas,
Alhamdulillah kerana mengurniakan insan seperti "dia",
Alhamdulillah masih dipanjangkan umurnya,
Alhamdulillah kerana dipilih untuk menjadi insan bersama "dia"..

Siapakah "dia"..

Makan bersama, solat bersama, tidur bersama, berkongsi rasa hati bersama, berkongsi air mata bersama(aik..mcm mane nak kongsi mata??), ketawa bersama(kadang2 ketawa tak bertempat pon sama-sama)…semua sama-sama.
Tapi itu semua sementara..tapi memori selalu kekal lama..Abis cuti ini maka abislah saat bersama(the hypothesis is rejected..XD)

Orangkata, jauh di mata dekat di hati..Sayakata khas untuk “dia”, dekat di mata rapat di hati..
Merekakata, semakin jauh semakin rindu..Sayakata khas untuk “dia”, semakin dekat bertambah rindu..
Tapi bila berdekatan macam Tom and Jerry..hihi

Tapi kenapa selalu orangkata, “eh, ingatkan ni kakak rupanya ni adik”

Nabikata :“Sebaik-baik remaja, kamu yang bersikap macam orang tua. Sejahat-jahat orang tua, kamu yang bersikap macam orang muda
Erkkk..sbnrnye tiada kaitan pon dgn ape yang orangkata tadi..orangkata mcm tu sbb lebih “matang” fizikalnya je daripada “dia”..(pelukis,jgn perasan lebih2 ye..hehe..matang fizikal bukan bermaksud debab=D) 

"Dia", jangan nak touching..jangan nak meleleh..
Pesanan ikhlas buat "dia":
Carikan abang ipar yang power bab-bab membimbing dan abg ipar yang gila-gila(gila setepatnya..XD..gurau2 aja yup)

Perempuan yang baik untuk lelaki yang baik..insyaAllah..
Teruskan menjadi yang terbaik daripada terlalu mencari yang terbaik..
Teruskanlah membimbingku ke jalanNya..
Semoga perubahanmu membawa manfaat buat diriku.. 
Jaga diri, jaga keluarga..

"Apabila mati anak Adam, maka terputuslah amalannya"..tetapi amalan insan yang masih hidup untuk si mati masih dihitung..apatah lagi amalan insan yang masih hidup untuk yang masih hidup..
Contoh doa untuk sedekahkan pahala(reminder for myself....*selalu bace blog sendiri kah??haha..): 
"Ya Allah Ya Tuhanku,sekiranya amalanku membaca al-Quran ini mendapat pahala, aku hadiahkan kepada kedua ibubapaku"..amin ya robb..Sama-sama kita satukan hati..=D

*Sengaja buat khas untuk awak bagi mengubati hati yang terluka sebab tak terlibat secara langsung dalam "surprise" mama..=P..haha.padan muka=P

Maafkan segala kekasaranku terhadapmu..bukan itu niatku tapi memang itulah maksudku..XD
Alhamdulillah kerana dipinjamkan kesempatan untuk melayari hari ini bersamamu,tanpa hari ini tiadalah raya qurban..
Selamat Hari Raya Qurban diucapkan buat seluruh hamba!

Alhamdulillah..selesai. Pendek.

Cukup sekadar tu kerana pegedil memanggil-manggilku..
minta maaf perut...raya2 tak mampu nak menahan nafsu makan yang membuak..mee soto+nasi impit soto+pulut kuning+rendang dimakan sekaligus..hwahwa
Shakiera, kau sehat tak berkomunikasi dengan perut?
Baik, teruskan makan!

Siapa "DIA"?

6 comments:

luqman said...

nicee..kgya mesti nanges law bace ni..ahaha
btw,she was and is a really10x good sister to u,u should thanx ALLAH coz give u such a sis!

pelukis kata said...

^,^
thanks man..wee~~
tak nangis,,bergenang sambil berenang2 je..
Alhamdulillah*,*
chop,siapa kate kgya?*termenung*

ANAK MUDA said...

Tahniah..penulisan yang mantap..anda semakin maju ke depan...Hampir ketinggal mengupdate blog.KekuraNGAN SUMBER INTERNET..

Btul kata luqman..Sape baca mesti menangis takpun bergenang sambil berenang2 pon boleh...

Istiqamah k..^_^

pelukis kata said...

adakah anak muda menangis?haha
bukan hampir ketinggalan, memang ketinggalan..kidding2..^_^

insyaAllah..
doakan=D

simfonimenari said...

speechles.

pelukis kata said...

speechless is also included in speech..so u're not speechless=)